Extra insats på Bäckby - connexion west

Vilka vi är, vad vi gör

Connexion west syftar till ett arbete för social hållbarhet för alla boende och besökande på Bäckby. Verksamheten är utformad på ett sätt som både är dynamiskt och kreativt för att tillgodose människors behov. Vi vill att alla människor känner meningsfullhet i vardagen och känner sig inkluderade i samhället.

Verksamheten är en plattform för föreningar och andra organisationer som vill, tillsammans med oss, göra gott för människor. Connexion west fungerar som en plats för att utveckla förtroende, framtidstro och självkänsla hos besökarna. Detta gör vi genom att besökarna får möjlighet att delta i olika aktiviteter som bidrar till att alla som besöker oss går härifrån nöjda och känner sig delaktiga och sedda i ett sammanhang. I miljön finns det både möjlighet till samhällsinformation, coachning och socialt umgänge.

Verksamheten består av en samordnare, en projektmedarbetare och fem unga vuxna here 4U-ledare. Utöver aktiviteterna besöker here 4U-ledarna två skolor två gånger i veckan med uppgift att arbeta uppsökande och relationsskapande. Inom connexion west arbetar vi även på skolor med Mentors in violence prevention (MVP) som är ett program för att förebygga våld.
 

Aktiviteter

Måndagar      15:00 – 17:00 Kvinnocafé tillsammans med föreningen Tehuset

Tisdagar        14:30 – 16:30 Läxhjälp med connexion 
                       17:00 – 19:00 Konst med connexion tillsammans med Konstfrämjandet Västmanland 

Onsdagar      17:00 – 19:00 Connexion Rap West 

Torsdagar     15:00 – 17:00 Filmskola tillsammans med Västerås Kulturskola
                      18:00 – 20:00 Språkcafé

Fredagar       18:00 – 19:30 Fotbollsträning på Bäckby Sportcenter

Kvinnocafé
Föreningen Tehuset arrangerar en trygg träffpunkt för kvinnor i alla åldrar. Här ses vi för att bygga nya relationer, utbyta erfarenheter och skapa gemenskap. Tillsammans har vi en trevlig stund med fika, skratt och härlig stämning!

Läxhjälp med connexion
Här får du stöd med din läxläsning och en lugn plats att göra dina läxor på. Du behöver inte anmäla dig i förväg och du stannar så länge du behöver. För alla åldrar! 

Konst med connexion 
I samarbete med Konstfrämjandet Västmanland erbjuder vi en möjlighet att skapa konst i alla dess former! Alla som vill, oavsett ålder, kan komma hit för att umgås och skapa konst i en kreativ miljö. Konstnärer handleder och visar olika tekniker och man kan delta så mycket eller lite man vill. Vi bjuder även på fika, välkomna! 

Connexion Rap West 
Connexion Rap West är en rap-skola för ungdomar mellan 13-18 år där de får lära sig grunderna i skapandet av rap och hiphop. Under kurstillfällena bjuds olika gästföreläsare och artister in för att inspirera och vägleda ungdomarna i sitt musikskapande. Aktiviteten sker i samarbete med Governor Andy (kursledare), Mimer, Svenska kyrkan och Sensus. 

Filmskola 
Tillsammans med Västerås Kulturskola har barn i årskurs 4-5 möjlighet att lära sig grunderna i filmskapande. Filmskolan har begränsat antal platser. För anmälan, kontakta oss på connexion west!

Språkcafé
Här träffas vi för att skapa gemenskap och förbättra det svenska språket. Alla är välkomna oavsett ålder och självklart bjuder vi på kaffe och te. 

Fotboll
Vi träffas på Bäckby Sportcenter (Fallhammargatan 1D) och spelar fotboll tillsammans. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller proffs! 

Connexion west har stängt följande helgdagar:
Kristi Himmelsfärds dag och Nationaldagen.

Kontakta oss:

Vill du veta mer om vårt arbete? Hör av dig till oss: 

Sofie Hedberg 
sofie@here4u.se 
070-771 63 99

Lisa Lassbo
lisa@here4u.se
070-880 98 07

 

Hitta till oss:

Du hittar connexion west på Bäckby i Västerås. 

Besöksadress: Välljärnsgatan 488