Connexion west

Vilka vi är, vad vi gör

Connexion west syftar till ett arbete för social hållbarhet för alla boende och besökande på Bäckby. Verksamheten är utformad på ett sätt som både är dynamiskt och kreativt för att tillgodose människors behov. Vi vill att alla människor känner meningsfullhet i vardagen och känner sig inkluderade i samhället.

Verksamheten fungerar även som en plats för att utveckla förtroende, framtidstro och självkänsla hos besökarna. Detta gör vi genom att besökarna får möjlighet att delta i olika aktiviteter som bidrar till att alla som besöker verksamheten går därifrån nöjda och känner sig delaktiga och sedda i ett sammanhang. I miljön finns det både möjlighet till samhällsinformation, coachning och fika.

Connexion west består av en verksamhetsledare, en projektmedarbetare och fem unga vuxna here 4U-ledare. Utöver aktiviteterna besöker here 4U-ledarna två skolor två gånger i veckan med uppgift att arbeta uppsökande och relationsskapande. Inom connexion west arbetar vi även på skolor med Mentors in violence prevention (MVP) som är ett program för att förebygga våld.
 

Aktiviteter

Måndagar     15:00 – 17:00 Kvinnocafé tillsammans med föreningen Tehuset
                      17:30 – 19:30 Löparträning tillsammans med Löparakademin

Tisdagar       17:00 – 19:00 Konst med connexion tillsammans med Konstfrämjandet Västmanland

Torsdagar     17:30 – 19:30 Löpträning tillsammans med Löparakademin
                       18:00 – 20:00 Språkcafé

Fredagar       18:00 – 19:30 Fotbollsträning på Sportcenter  

Söndagar      14:00 – 16:00 Workshop om kost och träning tillsammans med Löparakademin
 
Kvinnocafé
Kvinnocaféet är en mötesplats för att skapa gemenskap och lära sig av andra kvinnor om diverse. Föreningen Tehuset håller i kvinnocaféet och det bjuds på fika. Aktiviteten är gratis och alla kvinnor oavsett ålder och ursprung är välkomna. Det går även bra att ta med sina barn. Kvinnocaféet är öppet varje måndag kl: 15-17. Adressen är Välljärnsgatan 488. Välkomna!

Löpträning
Det är 25 anmälda ungdomar som går i 9:an på olika skolor runt om i Västerås som träffas och löptränar och gör workshops om kost och träning. Det är ledare inom Löparakademin som håller i aktiviteten. Målet är att i november springa ett lopp på 10 kilometer.
 
Konst med connexion
Måla, rita, skulptera, skapa, sy för hand, sy med symaskin eller bara umgås! Konstfrämjandet Västmanland håller i alla tillfällen och konstnärer kommer finnas på plats för att ge tips och inspiration. Det är gratis för alla åldrar – alla är lika välkomna, vuxna och barn! Tisdagar kl: 17-19. Välljärnsgatan 488, välkomna!

Språkcafé
Språkcaféet är en mötesplats där träffarna går ut på att lära sig bättre svenska. Tillsammans skapar vi gemenskap och förbättrar svenska språket. Alla är välkomna oavsett ålder och det är gratis! Självklart bjuder vi på fika. Torsdagar kl: 18-20. Välljärnsgatan 488, välkomna!

Fotboll
Varje fredag kl: 18-19.30 träffas vi på Sportcenter på Bäckby och spelar fotboll tillsammans. Det är gratis och alla är välkomna! Vi håller till på Bäckby Sportcenter på Fallhammargatan 1D, välkomna!
 

Kontakta oss:

Vill du veta mer om vårt arbete? Hör av dig till oss: 

Sofie Hedberg 
sofie@here4u.se 
070-771 63 99
 

Hitta till oss:

Du hittar Connexion West på Bäckby i Västerås. 
Besöksadress: Välljärnsgatan 488