Extra insats på Bäckby - Connexion West

Vilka vi är, vad vi gör


Connexion West syftar till ett arbete för social hållbarhet för alla boende och besökande på Bäckby. Verksamheten är utformad på ett sätt som både är dynamiskt och kreativt för att tillgodose människors behov. Vi vill att alla människor känner meningsfullhet i vardagen och känner sig inkluderade i samhället.

Verksamheten är en plattform för föreningar och andra organisationer som vill, tillsammans med oss, göra gott för människor. Connexion West fungerar som en plats för att utveckla förtroende, framtidstro och självkänsla hos besökarna. Detta gör vi genom att besökarna får möjlighet att delta i olika aktiviteter som bidrar till att alla som besöker oss går härifrån nöjda och känner sig delaktiga och sedda i ett sammanhang. I miljön finns det både möjlighet till samhällsinformation, coachning och socialt umgänge.

Utöver aktiviteterna besöker here 4U-ledarna två skolor två gånger i veckan med uppgift att arbeta uppsökande och relationsskapande. Inom Connexion West arbetar vi även på skolor med Mentors in violence prevention (MVP) som är ett program för att förebygga våld.
 
Aktiviteter under hösten 2018
 

Varje vecka

Måndagar

 • Systuga kl. 15:00 – 17:00 
  Vill du sy, sticka, brodera, laga dina kläder, sy folkdräkter eller bara umgås och fika tillsammans med andra? Då är du varmt välkommen till vår systuga
Tisdagar
 • Läxhjälp kl. 14:30 – 16:30
  Här får du stöd med din läxläsning och en lugn plats att göra dina läxor på. Du behöver inte anmäla dig i förväg och du stannar så länge du behöver. För alla åldrar! 
Onsdagar       
 • Connexion Rap West kl. 17:00 – 19:00
  En rap-skola för dig som är 14-19 år och vill utvecklas inom musikgenrerna rap, soul, reggae/dancehall, hip hop och afrobeat. Här får du chansen att bli bättre på bland annat textskrivning, sångteknik och på att framträda. Aktiviteten sker i samarbete med Governor Andy (kursledare), Mimer, Svenska kyrkan och Sensus. För anmälan - kontakta oss på Connexion West!
Torsdagar      
 • Språkcafé kl. 18:00 – 20:00 
  Här träffas vi för att skapa gemenskap och förbättra det svenska språket. Alla är välkomna oavsett ålder och självklart bjuder vi på kaffe och te. 


Vid vissa tillfällen
 

Zumba 
 • Datum: 16 okt, 30 okt, 13 nov, 27 nov & 11 dec
  Tid: kl. 18:00 – 19:00 

  Zumba som passar alla: ung som gammal, ny som erfaren! Kom i mjuka kläder och dansa loss!
  Passen leds av V-crew. 

Sista datum för aktiviteter 2018

Vi måste tyvärr meddela att Connexion West inte kommer att fortsätta med sin verksamhet efter årsskitet... Här är de sista datumen för våra aktiviteter. Passa på att komma de sista gångerna! 

Systuga: 10 december
Läxhjälp: 11 december
Zumba: 11 december
Språkcafé: 13 december


Skulle du ha några frågor, tveka inte på att höra av sig till oss!

Kontakta oss:

Vill du veta mer om vårt arbete? Hör av dig till oss: 

Sofie Hedberg 
sofie@here4u.se 
070-771 63 99

Lisa Lassbo
lisa@here4u.se
070-880 98 07

Hitta till oss:

Du hittar Connexion West på Bäckby i Västerås. 

Besöksadress: Välljärnsgatan 488