Info om here 4U´s volontärer

What are U doing 4 others? -citat Martin Luther King

Som volontär i here 4U föreningen är du en viktig del av vårt arbete! Allt vårt arbete har sin grund i emowerment- Att få andra att växa och kraft att handla! Att vara volontär innebär att du blir en del av den grupp som gemensamt planerar och genomför aktiviteter som kan rikta sig mot både övriga medlemmar eller för att lyfta frågor i samhället som vi tillsammans anser viktiga. Återkommande aktiviteter är fotbollsturneringen here 4U trophy och deltagande i Pride paraden.

Det viktigaste är att du som volontär brinner för alla människors lika värde, att du vill göra skillnad i andras liv och utveckla ditt och andras civilkurage. Att engagera sig idéellt i en förening kan också vara ett sätt att fylla på sitt CV och där visa att man är engagerad i sociala frågor!
Som volontär har du också möjlighet att söka som extra ledare på våra årligt återkommande Toleransutbildningar.
Det innebär inte att du behöver ha någon speciell utbildning, förutom den du genomgår hos oss!
För oss i here 4U är det viktigt att alla känner sig trygga i sitt uppdrag och att de vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför får du först gå en introduktionsutbildning där du får lära dig om organisationen och vårt arbetssätt. Du får råd och tips kring saker som är viktiga för dig i ditt uppdrag. Då går vi igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för kommande uppdrag. Efter introduktionen erbjuds under verksamhetsåret en rad specifika utbildningar gällande till exempel stöd i samhället, mobbning, genus, våld, lösningsfokus, ANDT och tolerans.
Utbildningarna är kostnadsfria och vi bjuder på mat och dryck.
 
För att vara volontär hos oss måste man:
-        Ha fyllt 18 år
-        Vara medlem i föreningen och betala en medlemsavgift på 50-100 kr per år beroende på din ålder.
-        Vi kommer att be dig om ett utdrag från polisens belastningsregister.
-        Som volontär har du tystnadslöfte och förbinder dig till detta via ett kontrakt.
-        Arbetet är idéellt vilket innebär att du inte får betalt.
-        Vi vill att du deltar i handledning som ges av oss minst 2 gånger per termin.
 
Är du intresserad av att bli en del av here 4U:s volontärsgrupp ? Maila oss några rader om vem du är, vad du sysslar med och hur det kommer sig att du vill bli volontär hos oss så kallar vi dig till en intervju! Ring eller maila om du har några frågor.

Therese
therese@here4U.se
072-252 72 21

Vi ser framemot att höra ifrån dig!
the future is bright!

Här är ett glatt gäng volontärer som hjälpte till att sälja frukost under Musikhjälpen-veckan i Västerås december 2019