Förmåner som medlem!

Du som är betalande medlem i föreningen har nu möjlighet att köpa utvalda böcker (20% rabatt), here 4U t-shirts och here 4U-muggar. Som bonus får du gratis en snygg here 4U-plansch! För att köpa måste du  vara medlem i here 4U-föreningen. Är du inte det kan du först trycka här. Är du medlem är det bara att fylla i beställningen på höger sida.  Priser och info om sortimentet ser ni nedan. Information om betalning får man vid beställning.  Beställda varor hämtas efter överenskommelse på vårt kontor på Vasagatan 22 i Västerås. Hela sortimentet ser ni längst ner på denna sida. 

                            Info om sortimentet

101 historiska hjältar av Ola Larsmo och Brian Palmer
Vi känner alla till namn som Gandhi och Raoul Wallenberg. Men har du hört talas om Wesley Autrey, byggnadsarbetaren som en dag kastade sig framför tåget för att rädda en okänd mans liv? Eller journalisten och samhällskritikern Amira Hass, som flyttade från Israel till Västbanken för att rapportera om och dela de ockuperade palestiniernas vardag. Vad har dessa människor gemensamt med franska flyktingsmugglare under andra världskriget och medborgarrättskämpar i amerikanska Södern? Alla har de valt att med det egna livet som insats ta ställning för det man anser är viktigt och rätt. Alla är de hjältar.
101 historiska hjältar är Ola Larsmos och Brian Palmers engagerade och dramatiska porträtt av etthundraen hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i Östeuropa, Afrika, Sydamerika - och i Sverige.
Pris: 239 kr, medlemspris: 99 kr
 
 
Barn som förändrat världen av Jenny Strömstedt
Journalisten Jenny Strömstedt berättar om 17 barn som på olika sätt gjort världen bättre. Det är till exempel Louis Braille som uppfann blindskriften, Margaret Knight som uppfann allt möjligt (och fick lov att slåss för sina patent i domstol), Liam Hannon som bredde smörgåsar åt hemlösa och Muzoon Almellehan som gick från tält till tält i flyktingläger för att övertala föräldrar att låta sina döttrar gå i skolan i stället för att gifta sig. Och så finns här förstås Greta Thunberg som skakat om den politiska dagordningen över hela världen.
Boken är rikt illustrerad av den prisbelönta illustratören Beata Boucht.
Pris: 219 kr, medlemspris: 99 kr
 
 
Vi kommer snart hem igen av Jesscia Bab Bonde
I serieform gestaltas sex människors vittnesmål om Förintelsen. Några av dem som var barn då lever ännu och kan berätta om hur det var. Vad som hände dem och deras familjer. Vad de kände. Hur de överlevde. Vad de förlorade. De berättar om undernäring, missad skolgång, familjer som slits isär och första mötet med Sverige och hur man fortsätter leva, trots allt. Jessica Bab Bonde och Peter Bergting har med de överlevandes berättelser som grund skapat en angelägen och viktig bok. Det visuella berättandet gör boken lättillgänglig, trots det svåra ämnet. Förutom vittnesmålen finns en tidslinje, en ordlista och en lärarhandledning. En bok som öppnar upp för samtal om det allra svåraste: om flykt, krig, antisemitism och främlingsfientlighet. Den passar barn och ungdomar från ca 11 år och upp. Finns även med en lärarhandledning till boken.
Pris: 139 kr, medlemspris: 99 kr
 
 
Det står ett rum här och väntar på dig- berättelsen om Raoul Wallenberg av Ingrid Carlberg                                             "Det står ett rum här och väntar på dig ..." är inte bara en stor berättelse, som tar andan ur läsaren. Den är också resultatet av en historisk forskningsinsats i hittills både okända och outnyttjade arkiv. För första gången någonsin presenteras här den fullständiga historien om Raoul Wallenberg, så långt man kommer i källorna idag, barndomen och den tidiga karriären i krigets Stockholm, de dramatiska sex månaderna i Budapest, omständigheterna kring hans arrestering och fängelsevistelse i Sovjetunionen, samt det utdragna politiska spelet om hans öde fram till idag. För första gången kan vi också följa Raoul Wallenbergs familj genom hela den serie tragiska diplomatiska misslyckanden, som ledde till att han aldrig kom tillbaka. Berättelsen ger ett spännande svar på frågan hur det kom sig att Raoul Wallenberg i slutet av sjuttiotalet lyftes fram som amerikansk hjälte och blev en fråga av hög prioritet i Vita huset.
Pris 75k, medlemspris 29kr
 
Demokratins skymning av Anne Applebaum                           
Applebaum utforskar i detalj attraktionen av nya auktoritära rörelser för människor som lever i demokratier. Vad erbjuder dessa rörelser? Till vilka instinkter talar de? Varför har de dykt upp just nu? Boken innehåller några nya rapporter, från Spanien, Schweiz och Brasilien. Applebaum undersöker några historiska exempel på andra samhällen som förförts av auktoritär retorik, däribland det stalinistiska Centraleuropa, liksom Nazityskland. Hon utforskar också polariseringen och dess effekter, meritokratin och dess missnöje. Men det viktigaste fokuset ligger på attraktionen av totalitärt tänkande och enpartistatens lockelse.
Pris 199 kr, medlemspris 99 kr
 
Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris
En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.
Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få "leva", det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan se till att den unga kvinna han just ska tatuera också gör det. Hennes namn är Gita.
Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder han även hos Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.
Tatueraren i Auschwitz är en roman som bygger på den sanna historien om Lale och Gita och deras kärlek - som tillsammans med dem överlevde koncentrationslägret i Auschwitz.
 Pris 59kr, medlemspris 29kr

here 4U Mugg (+ ett gratis nyckelband!)
En here 4U mugg är något som man bara måste ha, funkar lika bra att använda på arbetsplatsen som i ditt hem! Ingår även ett here 4U nyckelband, helt gratis!
Pris 29kr

here 4U tshirt
Våra snygga T-shirt finns i både grå och rosa färg. Kom ihåg att skriva vilken storlek du vill ha när du beställer!
Pris: 49kr

                      Bildspel på vårt sortiment

loading...

                                    Beställ här!

  • Vill ni beställa t.ex flera T-shirts, muggar eller böcker? Eller har ni någon fråga? Skriv det isåfall nedan
  • Vid beställning får ni ett mail tillbaka med info om hur betalning och leverans sker. Gällande leverans så kan vi tyvärr inte skicka varorna, utan de måste hämtas på Vasagatan 22 i Västerås (alternativt att vi kommer överens om en plats).

                                                                             Bilder på hela sortimentet