Om oss

here 4U är en organisation som arbetar för ökad trygghet i skolan och i samhället i stort. Vi vill tillsammans med våra ungdomar göra Västerås till en stad där respekt och hänsyn är självklara inslag i vardagen. Vår bas är skolor i Västerås och grogrunden är alla de ungdomar som vill engagera sig för ett bättre samhälle. Vi har en övertygelse: uppmuntran, förtroende och ansvar skapar självkänsla och handlingskraft. Det handlar om Empowerment!

here 4U är noga utvärderat med evidens, och med jämna mellanrum prisbelönat för framgångsrik och inspirerande verksamhet. here 4U startades av tre killar på det som en gång hette Wenströmska gymnasiet. De ville finna ett effektivt alternativ till kamratstödjarverksamhet . I början var verksamheten ett projekt som sedermera blev en permanent verksamhet 2005.

Hösten 2005 fick here 4U-samordnarna uppdrag att sprida verksamheten till fler skolor i Västerås. Verksamheten växte i skolantal och andra socialinsatser med ungdomar. I juli 2019 tecknade here 4U ett IOP-avtal med Västerås Stad. I avtalet ingick det att ta över here 4U´s arbete med de skolor som är anslutna till here 4U från kommunen. Idag finns here 4U på cirka 35st skolor och omfattar cirka 450 barn och ungdomar. Verksamheten är koncentrerad till Västerås, men finns som pilotprojekt även i Eskilstuna.

bringing young people forward!

                               Värdegrund

here 4U arbetar för ett tryggare samhälle. Vår bas är skolor runt om i Västerås. Alla som vill engagera sig för ett bättre samhälle är välkomna till oss. Vi har en övertygelse: uppmuntran, förtroende och ansvar skapar självkänsla och handlingskraft. Vi håller oss uppdaterade om vad som händer i samhället, och engagerar oss i aktuella frågor. Vi vill göra det till synes omöjliga möjligt.

Vi prövar oss fram och utvecklar arbetsmetoder. here4U är inte knuten till någon plats, politik, religion eller kultur. Arbete syftar till att göra sitt bästa för att du som medmänniska ska ha det bra och känna trygghet. Vi tror på respektfulla möten där lusten att delta och engagera sig övervinner motsättningar, minskar olikheter och ökar förståelse.

here 4U på din skola?

Om du är ung och vill vara med i here 4U på din skola - ta kontakt med någon i gruppen eller den/de vuxna på skolan som är ansvarig för here 4U. Om du går på en skola som inte har here 4U kan du kontakta oss här

Therese, Jocke & Nicklas